Предишен
 • Opel Cascada - Pedestrian Area Light

  Светлини за зоната на пешеходците

  Осветява потенциални опасности с по-широк сноп от светлина (допълнителни 8° вляво и вдясно).

  Opel Cascada - Town Light

  Светлини за града

  Разпределя светлинния сноп по-широко и ниско. Активира се на базата на скоростта на автомобила и уличното осветление.

  Opel Cascada - Country Road Light

  Светлини за междуградски пътища

  По-широки и по-ярки от нормалните, те осигуряват 70 метров сноп който обаче не заслепява останалите водачи.

  Opel Cascada - Highway Light

  Светлини за магистрала

  Повдига, прави снопа по-ярък и го удължава – до 140 метра – без обаче да заслепява останалите водачи.

 • Opel Cascada - Adverse Weather Light

  Светлини за лоши метеорологични условия

  Aктивирани на базата на данните от сензора за дъжд или задействането на чистачките те подобряват видимостта във влажно време.

  Opel Cascada - High Beam with Assist (HBA)

  Дълги светлини с асистент (HBA)

  HBA автоматично снижава снопа на предните светлини, когато установи наличие на други автомобили отпред и отново преминава към дълги светлини когато пътят отпред е чист.

  Oel Cascada - Dynamic Curve Light

  Динамични светлини за завой

  Светлините се завъртат към кривата на завоя с до 15°. Активират се на базата на ъгъла на завъртане на волана и скоростта на автомобила.

  Opel Cascada - Static Cornering Light

  Статични светлини за завой

  Насочват сноп светлина на 90° наляво или надясно, така че да можете да видите какво има зад ъгъла.

Следващ

Тест драйв

Един тест драйв може да ви покаже повече от хиляда снимки. Натиснете тук, за да се срещнете с реалността.

Запазете час за тест драйв

Полезни връзки

ИЗОСТРЕТЕ СВОИТЕ СЕТИВА.

Можете да виждате по-ясно и да бъдете предупреждавани превантивно за проблемите или опасностите. Оставете модерните технологии да ви улеснят и да намалят стреса ви от неизвестностите на пътя. Така ще откриете колко спокойно и пълноценно може да бъде пътуването.

New Opel Cascada - Adaptive Forward Lighting Plus (AFL+)

Системата Adaptive Forward Lighting (AFL+)

Добрата видимост на пътя пред вас е важен фактор за безопасността и комфорта за водача и пътниците, а системата AFL+ се грижи именно за осигуряването на перфектна видимост и в момента се счита за една от най-добрите по рода си системи на пазара.

 

Системата получава непрекъснато информация за скоростта и ъгъла на завиване от електрониката и сензорите на автомобила. Допълнителни сензори подават данни за осветеността и метеорологичните условия на пътя и следят за наличието на автомобили отпред, както и за насрещно движение. На основата на получените данни, системата AFL+ управлява светлинния профил на биксеноновите предни светлини така, че да разполагате с отлична видимост винаги и при всякакви условия на пътя.

 

Една от множеството високотехнологични функции на AFL+ е автоматичното управление на дългите светлини (High Beam Assist), което превключва самостоятелно между къси и дълги в зависимост от трафика. Функцията се контролира от специална камера на челното стъкло, която разпознава наличието на насрещно движение или на автомобили в близост отпред, както и дали се движите в града или по извънградска отсечка.


New Opel Cascada - Opel Eye

Системата Opel Eye

Второто поколение на системата с видеокамера Opel Eye в новия Opel Cascada разполага с 4 функции, всяка от които е създадена с цел повишаване на безопасността и облекчаване на пътуването.

 

Колко пъти ви се е случвало да пропуснете да видите пътен знак? Функцията TSA (Traffic Sign Assistant) ще ви помогне да не пропускате повече предупредителни знаци за опасност или ограничение на скоростта. В допълнение към ограниченията на скоростта, новата система открива и показва на таблото пред водача и знаци за временни ограничения на скоростта (при сняг, дъжд и т.н.).

 

Opel Eye следи също хоризонталната маркировка за системата за предупреждение при неволно напускане на лентата за движение LDW (Lane Departure Warning), която подава предупредителен звуков и визуален сигнал при пресичане на линиите без подаден мигач.

 

Системата за следене на дистанцията до движещото се отпред превозно средство FDI (Following Distance Indication) измерва точно разстоянието до автомобила отпред и подава информация на централния дисплей пред вас когато то намалеее критично. Следването на друг автомобил на близко разстояние не е задължителна предпоставка за инцидент, но може да доведе до глоби в някои държави – неприятност, която FDI ви помага да избегнете.

 

Предупреждението за опасност от сблъсък с движещото се отпред превозно средство FCA (Forward Collision Alert) предупреждава със звуков и визуален сигнал при опасност от удар. Можете да настроите системата за различни дистанции, което е голямо удобство при движение в лоши метеорологични условия и видимост.

 

Много полезна при движение по многолентови магистрали е функцията за предупреждение за наличие на опасност в страничния мъртъв ъгъл в полезрението на водача SBSA (Side Blind Spot Alert). Тя използва странични сензори за установяване на наличието в близост на други автомобили в съседните ленти в случаите, когато искате да смените лентата. Системата следи непрекъснато „мъртвите ъгли” отстрани и сигнализира със светеща LED светлина във вътрешното или външните огледала за обратно виждане при наличие на автомобили в тези зони. Ако включите мигач при наличие на автомобили в зоните, LED светлината започва да мига. Функцията SBSA е активна до 140 км/ч.


Enlarge

Безопасност при паркиране и защита на лаковото покритие

Новият Opel Cascada изглежда прекрасно – защо да рискувате да нараните тази красота в момент на невнимание или може би контакт с препятствие, което не сте могли да видите? Камерата за следене на зоната зад автомобила ви дава кристална картина с широчина 130 градуса при движение назад. Тя е разположена високо и ви дава ясен поглед с възможност за преценка на разстоянията. Изборът на задна предавка включва камерата автоматично, а картината от нея се изобразява на цветния информационен екран на арматурното табло. Ще се учудите колко бързо ще се освободите от навика да обръщате назад, когато се движите на заден ход.

 

При необходимост от маневри за паркиране, системата Advanced Park Assist бързо елиминира всяка възможност за пропуски или неволни удари в този процес. Тя изчислява всички действия с волана, които трябва да извършите и ги изобразява графично на централния екран. И тъй като не се налага да изпускате волана, можете да контролирате маневрите през цялото време.

 

При смяна на лентата за движение няколко секунди могат да бъдат от голямо значение. За да ви защити от проблеми, които не сте успели да забележите навреме, функцията Side Blind Spot Alert използва сензори за наблюдение на потенциално опасните „мъртви” зони. При подаване на мигач за смяна на лентата, в страничното огледало светва LED индикатор, който при наличие на опасност под формата на приближаващ автомобил от тази страна, започва да мига предупредително и да издава сигнал за опасност.