Бъдещи модели на Opel – Нововъведения

Бъдещи модели на Opel – нововъведения.

Още преди да имате възможност да се насладите на нововъведенията в нашите бъдещи модели, ние сме ги подложили на всички изпитания за издръжливост, функционалност и качество, коиро очаквате от марката Opel. Значение имат и най-малките компоненти, затова ние сме се убедили, че всичко работи перфектно и ще продължи да го прави дълго, за да ви задоволи напълно. A за да проверим как се възприемат нашите новъведения, ние се консултираме директно с хората, чието мнение е най-важно – нашите сегашни и бъдещи клиенти.

Enlarge

Нашите модели преминават през ада, преди да стигнат до вас

Искате вашият Opel да се държи на пътя брилянтно при всякакви условия? Ние също. Така че всяка страна от поведението на пътя и управлението, всяка нова крачка напред в новаторските технологии преминава преглед под микроскоп от страна на нашите специалисти. Знаехте ли, че имаме свой изпителен център на световноизвестната писта Нюрбургринг, чиято Северна отсечка е популярна под названието „Зеленият ад”? Или че в Дуденхофен близо до централата в Рюселсхайм, ние изградихме голямо изпитателно съоръжение, в което можем да симулираме практически всеки път и всяка пътна настилка на планетата? Тук нашите автомобили преминават тестове буквално на границата на възможностите си – само за да сте сигурни, че независимо от условията, когато и където да се намирате, вие можете да разчитате на своя Opel.


Enlarge

От Полярния кръг до Долината на смъртта.

Вие можете да сте сигурни, че вашият Opel ще издържи на сурови зимни условия. Tова е така, защото ние сме го подложили на съмнение. Всеки нов модел на Opel преминава през серия от жестоки изпитания в полярни условия далеч зад Полярния кръг. И тъй като вашият комфорт през лятото е не по-малко важен за нас, ние изпитваме нашите автомобили и при най-неблагоприятните пустинни условия в Долината на смъртта в Калифорния. Струва ви се твърде екстремно? Наистина е така. Но наученото в тези враждебни климатични условия ви дава възможност да се насладите истински на вашия Opel независимо от това какво е времето навън.


Enlarge

Краш тестовете могат да спасят живот и да спестят средства

Вероятно сте виждали достатъчно много снимки на краш тестове. Но давали ли сте си сметка, че ние не изпитваме само устойчивостта на удар на нашите автомобили? Като пионери в областта на напълно интегрираните мерки за пасивна безопасност, ние провеждаме пълен тест на интерактивните системи като устройството за освобождаване на педалите при удар, двустепенните предпазни колани, активните опори за глава и въздушните възглавници. Може никога да не ви се наложи да разчитате на тях, но не е ли приятно да знаете, че те са винаги в готовност? Част от ежедневната ни дейност са и проверките за това колко икономични са нашите модели при ремонтите след леки удари. Заедно с международната изследователска асоциация на застрахователните компании RCAR (Research Council of Automobile Repairs), ние разработихме изключително ремонтопригодни автомобили. При тях слабите сблъсъци не водят до повреда на важни части и агрегати, a повредените компоненти могат лесно да се подменят. В много държави това спестява сериозни средства от застрахователните премии.


Enlarge

Защо новите модели се нуждаят от анкети?

Нашите дизайнери, развойни и технически специалисти са просто хора като всички останали. Понякога те се нуждаят от допълнителна информация. Така например какво точно изисквате от вашия автомобил и от какво се нуждаете. Харесва ли ви дизайна? Има ли достатъчно място в купето и в багажника? Не е ли твърде голям или пък твърде малък? Лесен и достъпен ли е за употреба? Достатъчно безопасен ли е за деца? Има толкова много подробности, които трябва да бъдат проверени, преценени и одобрени. Затова ако попаднете сред анкетираните за нов модел автомобил, ви молим да бъдете търпеливи и изчерпателни в отговорите на сякаш безкрайните въпросници. Вашият принос може да бъде от решаващо значение за това колко ще харесате следващия модел на Opel.


Enlarge

300 000 километра. Без да помръдне

Даунсайзингът е проста концепция – по принцип идеята е да направите малък двигател, който да върши работата на по-голям. Просто е да се каже, но на практика по-високото натоварване на двигателя би довело до по-бързото му износване. За да предотвратим това, ние в Opel сме свикнали да използваме развойната дейност и технологиите – и ще продължим да го правим и занапред. Всичките ни двигатели ECOTEC® разполагат с 16-клапаново газоразпределение, а eфективността се повишава с използването на олекотени компоненти като кухите разпределителни валове и намаляването на вътрешното триене. Версиите с турбокомпресор демонстрират още по-убедително предимствата на даунсайзинг принципа. Системата за принудително пълнене с турбокомпресор дава възможност за използване на по-дълги предавателни числа на трансмисията, които намаляват разхода на гориво и едновременно с това увеличават удоволствието от шофирането. При най-мощните двигатели се използват охлаждане на буталата, клапани с натриева сърцевина и лазерна обработка на цилиндровия блок.

 

Разбира се, всичко това са технологии, родени на състезателната писта, но на нашите изпитателни стендове ние сме ги тествали и изтезавали при условия, симулиращи реален пробег до 300 000 километра. Крайният резултат са двигатели, които впечатляват не само с мощността и икономичността си, а и със своята издръжливост.