Opel LPG – устойчиво развитие и ефективност
Opel ecoFLEX

Технологията ecoFLEX

За един по-зелен свят - ecoFLEX е част от иновативната технология на Opel за опазване на околната среда.

Запознайте се с по-екологичните конвенционални двигатели

УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ И ЕФЕКТИВНОСТ.

Нашите автомобили, използващи за гориво газ пропан-бутан (LPG) притежават значителни предимства както по отношение на околната среда, така и за личните ви финанси. По-малкото количество емисии на CO2 означава повече за вас. Когато шофирате тези автомобили, вие изпитвате удоволствие не само от безопасната и екологично чиста технология, но и от намаляването на разходите за гориво.

Opel LPG – намаляване на CO2
Намаляване на CO2

За околната среда

При нашето най-ново поколение модели с LPG, ние проведохме съществена модернизация на двигателите и софтуерното управление на LPG модулите с цел да осигурим по-добра комуникация между двата елемента. Двигателят е в състояние с лекота да превключва между режимите на работа с LPG и бензин и да пренастройва работата си в зависимост от вида на използваното гориво. Tова означава, че двигателят работи максимално ефективно във всеки момент. Емисиите на CO2 в режим LPG са с до 15% по-ниски от тези при конвенционалните версии с бензинови двигатели. Автомобилът практически не отделя твърди частици и сажди, отговорни за финия прах атмосферата, тъй като такива не възникват в процеса на горене. Така че когато шофирате някой от нашите LPG модели, това е едно от нещата, за които няма нужда да се притеснявате.


Opel LPG – сравнение на гамата
Сравнение на гамата

Шофирайте по-икономично, наслаждавайте се по-дълго

С производството на моделите ecoFLEX LPG, ние предлагаме привлекателна алтернатива за почитателите на икономичното шофиране. Пропан-бутанът (LPG) е най-широко разпространеното алтернативно гориво в света. През 2013 година броят на зарядните станции в Европа вече надхвърли 40 000. Взета заедно, вместимостта на резервоарите за газ пропан-бутан (LPG) и бензин осигурява общ пробег с едно зареждане между 1 100 и 1 700 километра или между 400 и 650 километра при режим на работа само на газ (LPG) в зависимост от конкретния модел. При използване на пропан-бутан (LPG) разходите за гориво в някои държави могат да бъдат снижени с до 40%. Благодарение на ниското ниво на емисиите на CO2, в много държави съществуват правителствени програми за поощряване покупката на такива модели чрез данъчни облекчения. В Германия пътният данък на модел с LPG например е много по-нисък от този на автомобилите с бензинови двигатели. Освен това в Германия ниската цена на LPG моделите се гарантира и от данъчното облекчение в сила до края на 2018 година.