Opel CNG – Устойчиво развитие и ефективност
Opel ecoFLEX

Технологии ecoFLEX

За един по-зелен свят: ecoFLEX е част от иновативните технологии на Opel за опазване на околната среда.

Открийте по-екологичните конвенционални двигатели

УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ И ЕФЕКТИВНОСТ

Opel Automobile GmbH е първият автомобилен производител, който успява да оптимизира свой модел за работа с природен газ, запазвайки функционалността му при работа с бензин. Но нашите инженери не спряха дотук. Благодарение на задвижването със сгъстен природен газ (метан), нашите модели съчетават икономичността и с изключително щадящо отношение към околната среда.

Opel CNG – намаляване на емисиите на CO2
Намаляване на емисиите на CO2

Eкологично съобразна технология

В качеството си на отговорен автомобилен производител, ние сме напълно наясно с проблемите, свързани с климатичните промени и с усилията, които трябва да се полагат за защита на околната среда, поради което подхождаме към тях конструктивно. Благодарение на нашите CNG модели, вие можете да си осигурите индивидуална мобилност и едновременно с това да полагате активна грижа за околната среда. Енергията, осигурена от природния газ е перфектният екологично чист метод за намаляване на разхода без компромиси с безопасността и функционалността. Нашите двигатели на CNG гориво са оптимизирани специално за осигуряване на високи функционални характеристики по отношение на автономния пробег и динамиката. В сравнение с бензиновите агрегати, двигателите на CNG имат с до 25 процента по-ниски емисии на CO2. Наред с естествения си произход, CNG (метан) съществува и във възобновяема форма – например като биометан. Tова гориво отделя с 97 процента по-малко парникови газове в атмосферата от момента на производството до употребата му в двигателя.


Opel CNG – сравнение на пробега
Сравнение на пробега

По-ниска цена – по-висока потребителска стойност

Сред множеството предимства и положителни страни, системите CNG на Opel се отличават и с експлоатационни разходи без конкуренция. Този вид задвижване позволява постигане на автономен пробег до 530 километра в режим на природен газ (Zafira Tourer), а CNG моделите ни разполагат и с резервен бензинов резервоар, който удължава ефективния пробег с до 300 километра (Combo), гарантирайки пълна пригодност за ежедневна употреба. През последните няколко години автомобилният транспорт става все по-скъп, но с някой от нашите CNG модели вие можете да си осигурите индивидуална мобилност и гъвкавост на изключително изгодни цени. Подобно на моделите от LPG гамата, данъчните облекчения до края на 2018 година гарантират ниски цени на CNG в Германия – важен фактор, който е изложен на относително много ниски ценови колебания.