Opel CNG – тeхнология и безопасност
Opel ecoFLEX

Технологии ecoFLEX

За един по-зелен свят: ecoFLEX е част от иновативните технологии на Opel за опазване на околната среда.

Открийте по-екологичните конвенционални двигатели

TEХНОЛОГИЯ И БЕЗОПАСНОСТ.

През последните няколко години автомобилният транспорт става все по-скъп. С модел CNG на Opel осигурявате своята лична мобилност и гъвкавост на изключотелно икономични цени. При своите модели на природен газ, марката Opel предлага нови технологии, оригинално заводско оборудване, надеждност и издръжливост, производствена гаранция и максимална безопасност.

CNG двигател

Enlarge

Oптимално качество

Сгъстеният природен газ CNG (Compressed Natural Gas) с налягане от около 200 бара се съхранява в цилиндрични резервоари. Разположението на газовите резервоари под пода позволява сериозна икономия на обем, което дава възможност за пълноценно и гъвкаво използване на пътническото и багажно пространство при запазване на високите стандарти за безопасност на марката. Двигателят е с оптимизирани настройки за работа с природен газ и благодарение на усилените клапани и легла на клапаните агрегатът се отличава с изключителна издръжливост. Като цяло всички компоненти на CNG системата са оптимално интегрирани в структурата за пасивна безопасност на автомобила, а благодарение на фабричното изпълнение с високо качество, моделите CNG се предлагат с пълна гаранция от производителя.


Вградени горивни резервоари за CNG Enlarge

Безопасността е на първо място

За разлика от широко разпространеното схващане, природният газ (метан) е изключително безопасен вид гориво. Той е с по-ниска плътност от въздуха, което означава, че се разсейва моментално и от тази гледна точка е по-безопасен от течните горива. Освен това природният газ има и много по-висока температура на възпламеняване, а ограничения за паркирането на автомобили със CNG в подземни паркинги и гаражи не съществуват. Безопасността е един от първостепенните приоритети в моделите CNG на Opel, поради което системата за захранване с природен газ на Opel е инсталирана в напълно защитени от удар зони от автомобила и е оптимално интегрирана в защитната структура на каросерията. По този начин вие получавате вашия автомобил със CNG с модерната и висококачествена технология, която очаквате от Opel – включително с надеждността, максималната безопасност и пълната гаранция от производителя.